4/06/2018

Майстер-клас у Чернівецькому радіоелектроніки «Розмалюю писанку, розмалюю...»

Достеменно невідомо коли в Україні зародилося писанкарство. Традиція писати писанки є у багатьох країнах світу. Однак такої різноманітності, багатства орнаментів та кольористики, які притаманні українській писанці, немає ніде.
Саме тому, 04.04.2018 р., у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки організували захід «Розмалюю писанку, розмалюю…». Організатором виступила заступник директора з навчально-виховної роботи Оксана Кавнічук. З особливим задоволенням учні прослухали цікаву розповідь про історію писанки та чим вона відрізняється від крашанок, дряпанки, крапанок і т.д.,  а також ознайомили із технікою виконання цього прекрасного виробу. 
Учні об’єдналися у групи та приступили до роботи. Всім здалося, що пасхальні пряники розписувати буде дуже просто, але і тут є свої особливості, про які нам цікаво розповіли учні професійно-технічного училища №8 м. Чернівці.
Процес виготовлення писанки досить складний, потребує особливого терпіння і вміння. Майстер-класи з традиційного на Буковині розпису писанок воском провели майстри та учні Вищого професійного художнього училища №5 м. Чернівці. Незвичайно для учнів тримання писачка в руках. Але затамувавши подих, писачок ніби сам виводить із воску геометричні і рослинні орнаменти. Далі яйця фарбують.
На захід завітали репортери учнівської відео газети Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки Антон Олійник та Ольга Пушкарьова. Що вони побачили дивіться в репортажі: https://www.youtube.com/watch?v=j4ZqABGPR9k&t=311s  
Дякуємо учням Вищого професійного художнього училища №5 м. Чернівці та професійно-технічного училища №8 м. Чернівці за цікаві майстер-класи та допомогу.

Нарешті робота завершена. Власноручно створені вироби всі забрали з собою, щоб освятити їх на Великдень.















Немає коментарів:

Дописати коментар