1/23/2018

Учні закладів професійної освіти здобули перемогу на обласному фестивалі дитячої та юнацької творчості «Чисті роси»


16-17 січня 2018 року у Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» пройшов заключний обласний етап фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» у номінаціях фольклорне та декоративно-ужиткове мистецтво.
Учнівська молодь несе велику відповідальність перед своїми предками за збереження українського фольклору: звичаїв, традицій та обрядів, продовжуючи їх вивчення, збереження, прославляючи зв’язок різних поколінь як основи нашого українського роду.
У номінації «Фольклор» виступили фольклорні гурти Вищого професійного художнього училища №5 м. Чернівці (гурт «Буковиночка», керівник Юрій Вовчук) , Чернівецьких професійних ліцеїв автомобільного сервісу (гурт «Юний автомобіліст», керівник Василь Іордатій) та сфери послуг (гурт «Розмай», керівник Ірина Стратичук) і представили календарно-обрядові пісні зимового циклу: колядки та щедрівки. Оцінювало учасників фестивалю журі, яке відзначило високу майстерність, етнічну чистоту, сценічну культуру виконання.
Гурт Чернівецького професійного ліцею автомобільного сервісу нагороджено Дипломом переможця ІІІ ступеня.
Колективи ВПХУ №5 м. Чернівці та Чернівецького професійного ліцею сфери послуг отримали дипломи переможців.
У номінації «Образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво, художні ремесла» взяли участь учні  ВПХУ №5 та Чернівецького професійного ліцею сфери послуг , які представили роботи в різних техніках живопису та художньої обробки деревини, вишивки. Переможцями стали:
-          Шеремета Дмитро – учень ВПХУ № 5, 4 курс (керівник Щур С.І.) – диплом І ступеня;
-          Горовець Олександр - учень ВПХУ №5, 2 курс (керівник Павлович М.М.) – диплом І ступеня;
-          Андрійовська Іванна – учениця ВПХУ №5 (керівник  Одинська О.О.) - диплом І ступеня;
-          Чуйко Анастасія – учениця ВПХУ №5 (керівник Трандафір-      Лисак В.С.) – диплом ІІ ступеня. 
Учнівські колективи закладів професійної освіти вкотре засвідчили ефективність національно-патріотичного виховання через українське мистецтво та любов до історії рідного краю. Ми пишаємося своїми учнями та новими досягненнями.








Немає коментарів:

Дописати коментар